Blog - Denty

POČETNA O NAMA BLOG EDUKACIJA KONTAKT SERVIS ČASOPIS AKCIJE
BLOG

SiroLaser Blue - Neverovatne mogućnosti
8/17/2021

Bilo da se radi o operacijama mekih tkiva, endodonciji, parodontologiji ili implantologiji-SiroLaser Blue se može koristiti svuda. Njegove tri različite talasne dužine otvaraju mnoge mogućnosti lečenja. Više od 20 različitih indikacija može se lečiti SiroLaser Blue laserom. U hirurgiji konvencionalne operacije možete zameniti sa SiroLaser Blue laserom, a u parodontologiji/endodonciji se mogu koristiti kao dopuna konvencionalnom lečenju.

Injekciona tehnika - Preoblikovanje lateralnih sekutića nakon ortodontske terapije
8/17/2021

Pacijentkinja starosti 17 godina, došla je u stomatološku ordinaciju sa željom da promeni izgled svog osmeha. Ono što je njoj najviše smetalo bila je prominirajuća donja vilica, u frontalnoj regiji i bočno, i mali lateralni sekutići atipičnog oblika.

Memosil 2
3/31/2021

Postoje materijali u stomatologiji koji kao proizvod izađu na tržište za određenu indikaciju ili indikacije, ali se nakon nekog perioda korištenja otkrije kako se mogu koristiti za još neke druge indikacije i metode.

Pronadjite izvor prirodne lepote
7/13/2020

Jednostavno rukovanje, pouzdanost i prirodna estetika su ono što vas podseća na brend Charisma. Charisma Opal omogućava vam stvaranje lepih, neprimetnih restauracija na još jednostavniji i praktičniji način.

Hijaluronska kiselina
6/17/2020

Hijaluronska kiselina je anionski, nesulfatirani glikozaminoglikan, koji se distribuira u vezivnom, epitelijskom i nervnom tkivu. Jedinstvena je među glikozaminoglikanima, jer se njeni nesulfatirani oblici predstavljaju milionima sitnih čestica sa malom molekularnom težinom.

Direktno prekrivanje pulpe pomoću Biodentina™ - Potpuna restauracija u jednom tretmanu
6/17/2020

StomatologijeRezimeUvodBiodentin™ je nedavno predstavljen na tržištu stomatološke opreme kao supstitut za dentin. Ovaj novi bioaktivni kalci-jum-silikatni cement ima pozitivan uticaj na vitalne c´elije pulpe i podstiče stvaranje tercijarnog dentina. Zbog toga se može koristiti za direktno prekrivanje pulpe nakon izloženosti iste...

Prime&Bond Universal - Univerzalni adheziv
6/17/2020

Čvrstoća vezivanja za dentin u različitim uslovima vlage

Sa lakoćom do blistavog osmeha
6/17/2020

Izbeljivanje koje je steklo poverenje stomatologa

Anestetici - ključna veza u odnosu stomatologa i pacijenta
6/17/2020

Stomatolog koji aplikuje injekcije uz odsustvo bola imaće potpuno poverenje svojih pacijenata. To je zato što je, koliko god frustrirajuc´e zvuči, bol, ili bolje rečeno, odsustvo istog, i dalje jedan od glavnih kriterijuma po kojem se procenjuje stomatolog...

Estetski i biomimetički pristup glas hibridom za direktne restauracije
6/15/2020

Glas-jonomer (GI) prvi put je predstavljen 1970-ih. Trenutno se uveliko koristi za jezgra, baze / lajnere i za cementiranje kočic´a, krunica i mostova. Iako imaju brojne prednosti, smatralo se da su prvi glas-jonomeri previše grubi ili izgledaju neestetski zbog svoje neprozirnosti za anteriorne restauracije i nedovoljno izdržljivi za posteriorne restauracije...

Obaveštenje - privremena obustava
3/23/2020

Usled novonastalih okolnosti i vanrednog stanja proglašenog na teritoriji Republike Srbije sa ciljem zaustavljanja epidemije Korona virusa – Denty GoldDental Vas obaveštava da od 23.03.2020. godine privremeno obustavlja rad u svim poslovnicama.

Primescan - Uživajte u skeniranju
1/17/2020

Inovativni Smart Pixel senzor obradi više od 1.000.000 3D tačaka po sekundi, stvarajući fotorealistične i visoko precizne podatke. Zapravo, Primescan je najprecizniji skener na tržištu. Njegova tehnologija dinamičnog dubinskog skeniranja omogućuje savršenu oštrinu i izvanrednu preciznost, čak i na dubini merenja do 20 mm, što je apsolutna prednost za dublje indikacije.

15 godina zajedno! Initial
1/10/2020

15 godina zajedno! Initial: rođenje i evolucija visoko inovativne klase keramičkih sistema

Jednostavno uzimanje otiska - Timothy M. Bizga, DDS, FAGD
5/28/2019

Profit nije prljava reč! U današnjem stomatološkom okruženju, profitabilnost mora biti deo naše svesti, ukorenjena u DNK modernog stomatologa. Držim da nije zlato sve što sija. Volim pomagati ljudima, no rado bih pritom zaradio.

Minimalna intervencija: glasjonomeri visoke viskoznosti kao alternativa amalgamu u bočnoj regiji 2
2/5/2018

Dr. José Ignacio Zalba Elizari Specijalista za interventne programe održavanja oralnog zdravlja pri Evropskom savetničkom odboru za plan terapije minimalnom intervencijom