BlogDetails - Denty

POČETNA O NAMA BLOG EDUKACIJA KONTAKT SERVIS ČASOPIS AKCIJE
Anestetici - ključna veza u odnosu stomatologa i pacijenta

Anestetici

ključna veza u odnosu stomatologa i pacijenta

Stomatolog koji aplikuje injekcije uz odsustvo bola imaće potpuno poverenje svojih pacijenata. To je zato što je, koliko god frustrirajuće zvuči, bol, ili bolje rečeno, odsustvo istog, i dalje jedan od glavnih kriterijuma po kojem se procenjuje stomatolog. Tačno je da pacijent može osećati strah prilikom odlaska na stomatološku intervenciju a, još više, od aplikovanja anestetika. Nervoza može ponekad rezultirati odlaganjem zahvata ili čak jednostavnim otkazivanjem. Kako je u pitanju uspeh njegove prakse, stomatolog nema drugog izbora osim da uzme u obzir anksioznost koju pacijent oseća. Da bi mogao da ima samopouzdanje, kao i da radi u mirnoj atmosferi, želeće da stvori udoban i efikasan ambijent koji će mu omogućiti da se dobro brine o svom pacijentu. Stomatolog će se osloniti na najbolje materijale i proizvode.

 

Profesionalno poverenje u Septodont proizvode

Upotreba Septodont anestetika od samog početka predstavlja opredeljenje za kvalitet koji nudi svetski lider u zubnoj anesteziji. Steklo se poverenje zdravstvenih vlasti i praktičara na globalnom nivou, što se odražava i činjenicom da kompanija proizvodi i prodaje više od 500 miliona anestetskih kertridža svake godine. Septanest, vodeći proizvod u asortimanu, ubrizgava se 4 puta u sekundi širom sveta od strane stomatologa.

 

Prednosti lokalnog anestetika

Stomatolog će, zajedno sa onim što je u interesu pacijenta odlučiti da koristi lokalni anestetik bez lateksa, kako bi se izbegla bilo kakva alergijska reakcija, bila blaga ili jaka. Na taj način će moći da tretira pacijenta sa potpunom sigurnošću. Najnovije studije zaista pokazuju da između 1 i 6% populacije može biti osetljivo na lateks. Kao odgovorna kompanija koja se brine za kliničku upotrebu svojih proizvoda, Septodont je, dakle, do te mere usavršio svoj proizvod, da eliminiše svaki kontakt s prirodnim lateksom, ne samo za materijal koji se ubrizgava, već i tokom celog procesa proizvodnje kertridža. Koriste se samo sintetički materijali, i takvi kertridži ne sadrže paraben. Priroda jednokratne upotrebe proizvoda i zatvorena ambalaža znače da dodavanje antimikrobnog sredstva nije neophodno. Činjenica je da je sterilizacija poslednji korak u procesu proizvodnje. Zdravstvene vlasti ovu metodu smatraju „zlatnim standardom“ čime se osigurava postizanje najvišeg nivoa sterilnosti. Ovaj korak se odvija nakon što se kertridž napuni i zapečati, za razliku od takozvanog postupka aseptičnog punjenja.

 

Sve što je potrebno za uspešnu aplikaciju anestetika

Svaki detalj prilikom aplikacije anestezije važan je za sticanje poverenja od strane pacijenta. Svaki od njih igra svoju ulogu tako što ovaj postupak čini kvalitetnim, čime se izbegava svako negativno iskustvo za pacijenta u trenutku kada se uspostavlja poverenje na relaciji stomatolog-pacijent. Tokom primene anestetika postoji više uzroka boli, ali brzina i lakoća aplikacije injekcije su od presudnog značaja. Stoga se preporučuje da brzina ubrizgavanja ne bude veća od jednog mililitara u minuti, a aplikacija treba da bude što laganija. Imajući to u vidu, timovi u Septodont-u nastoje da smanje otpor klipa unutar kertridža i proizvedu nesmetan protok anestetika, obraćajući posebnu pažnju na silikonizaciju. Silikon se distribuira homogeno unutar cilindra i po celoj dužini kertridža pre nego što se isti napuni. Silikon, zagrejan na više od 300 stepeni, prekriva staklenu površinu i olakšava postupak ubrizgavanja. Pored toga, blister pakovanje štiti kertridž od spoljnog okruženja što je duže moguće. Anestetik je od velikog značaja kako za stomatologa tako i za pacijenta.



Facebook Twitter Email